19 juni 2024

Het Den Breejen DNA van: lasser Luca

Den Breejen Shipyard - Luca Stelling

Na drie jaar werken-leren is Luca Stelling ondertussen alweer een jaar fulltime bij ons aan de slag als lasser. Lasser worden was zijn doel en dat heeft hij bereikt: hij maakt de meest mooie scheepsconstructies in RVS, aluminium en staal. Luca vertelt daar enthousiast over in dit interview!

Luca is twintig jaar oud en woont om de hoek, in Hardinxveld-Giessendam, met zijn ouders en zus.

Voor scheepsbouw gekozen

Luca: “Ik heb de mbo-opleiding ‘scheepsbouw’ gevolgd, gericht op de afbouw van binnenvaartschepen. Drie jaar heb ik werken en leren gecombineerd hier bij Den Breejen Shipyard. Dat heb ik zelf geregeld, omdat ik vlak bij woon en het bedrijf al kende. Mijn indruk van Den Breejen Shipyard was altijd positief. Door eerdere stages, waaronder metaalbewerking, heb ik bewust voor scheepsbouw gekozen. Ik heb alle benodigde diploma's behaald.”

Goede begeleiding

“Het bevalt hier zelfs beter dan ik had verwacht! Het is technisch en ‘schoon’ laswerk. Ik werk met tanks en RVS in de constructieloods. Het werk is afwisselend en ik heb veel vrijheid gekregen om goed te leren. De vakmensen om mij heen hebben mij zeer goed opgeleid en de sfeer is gezellig. Ik werk in de loods met twee vaste collega’s en er komen regelmatig andere collega’s binnenlopen.”

Gevarieerd werk

Luca: “Mijn praktijkgerichte opleiding verliep soepel, ik had voldoende tijd voor het maken van schoolopdrachten. De theorie volgde ik een dag per week en was goed afgestemd op mijn werk hier. Het beviel mij erg goed en Den Breejen Shipyard wilde mij graag houden. Vooral de variatie in het werk, op schepen én in de werkplaats, vind ik erg leuk en bijzonder!”

Ambitie voor lasser-voorman

“Ik wil mij natuurlijk verder ontwikkelen en nog meer diploma’s halen. Mijn plan is om certificaten te behalen voor verschillende lasmethodes en niveaus. Uiteindelijk wil ik lasser-voorman en leermeester worden. Dat is ook de functie van de begeleider tijdens mijn opleiding en hij gaat over anderhalf jaar met pensioen.”

Nieuwe collega's opleiden

Luca: “Dan word ik verantwoordelijk voor alle lassers, ga ik het materiaal verzorgen en stagiaires begeleiden. Daarnaast wil ik bijspringen waar nodig. Tegen de tijd dat Sjaak met pensioen gaat, wil ik klaar zijn voor deze rol. Dat is een mooi vooruitzicht! Ik wil hier graag langer blijven werken en nieuwe collega’s opleiden. We kunnen namelijk goed nieuwe en jonge collega’s gebruiken!”

Lasfreak

Luca is geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. “In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met lasklusjes in mijn eigen werkplaats. Ik ben een echte ‘lasfreak’ en werk veel aan scooters en auto's voor vrienden en bekenden. Mijn werk is als een soort sport en bovendien hou ik weinig tijd over: die besteed ik door uit te gaan met vrienden!”

Maakt het verhaal van Luca jou nieuwsgierig naar werken, leren - of een combinatie - bij Den Breejen Shipyard? Wij zijn op zoek naar jonge, enthousiaste nieuwe collega’s! Neem voor meer informatie contact met ons op of bekijk onze BBL-vacature.

Den Breejen Shipyard - Luca

Contact

E. info@breejen-shipyard.nl
T. +31 (0)184 - 676 140

Bezoekadres:  Havenstraat 7   |   3372 BD Hardinxveld-Giessendam
Postadres  :          Postbus 528   |   3370 BA Hardinxveld-Giessendam
Expeditie : Buitenweistraat 3   |   3372 BC Hardinxveld-Giessendam

© Den Breejen Shipyard